STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

                                                                                   

 

På prosjekt-besøk i Bolivia (1)

Tilbake til første side

 

Etter en reise på omkring 24 timer, kom jeg tirsdag morgen kl 0430 til Santa Cruz, Bolivia. Jeg ble sittende noen timer på flyrestauranten og ventet på siste og fjerde fly for å komme meg til Cochabamba. Heldigvis fikk jeg fått sove litt undervegs..så jeg var ikke så trett... Det er fint vær, med omkring 20 gr og fuktig,

 

Jeg er framme i Cochabamba ved 10-tiden, og blir møtt av blant annet Ingrid Vatne. Hun står der med norsk flagg og vinker. Riktig som i gamle dager! Jeg får bo hos Ingrid og Reidar, og har det riktig fint der.

 

Ved tolv-tiden var det møte med de som er ansvarlig for menighetenes sosiale prosjekter i Bolivia, FES (Fundacion para Educacion y Servicio se HER.) og prosjektkomiteen PDI (Proyecto Desarrollo Institucional PDI-Bol), med leder Hiberth Rojas (bildet).

 

Prosjektet finansieres av NORAD og Pinsemenigheten Klippen, Jørpeland. Prosjektet  består i å hjelpe 25 fattige skoler slik at skolenivået kan bedres.

Du finner mer informasjon om prosjektet her:

 

Min oppgave var i hovedsak å toke til / fra norsk. Vi hadde møter hver dag, inkludert besøk på skolen Buenas Nuevas (bilder under), som er etablert av skandinavisk misjon.

 

 

 

 

Det var trivelig og interesant å bli kjent med alle som arbeidet i prosjektet. Det er folk med god utdanning, og de gjør en flott jobb!

 

Den 1. desember dro vi til Santa Cruz. Det tar omkring 45 min med fly fra Cochabamba. Vi ble møtt av lederen for PDI-prosjektet, HIBERTH ROJAS. Sammen dro vi rundt i byen, og besøkt blant annet det evangeliske universitetet...en overraskende stor institusjon med over 2000 studenter. Vi var også på skolen "Buenas Nuevas" som har over 2000 elever. Skolen er bygd og drevet av skandinaviske misjonærer. Den er nasjonalisert og fungerer som en evangelisk skole.

 

Søndag morgen var vi på møte i hjemmemenigheten til Hiberth, "Centro Familiar", Santa Cruz. Det er en svært stor forsamling. De har 4 møter på søndagene for å få plass til alle. Vi var der kl 0800, og det var helt fullt, sikkert et par tusen mennesker. Noe av grunnpilaren i menigheten er alle cellegruppene. Den evangeliske kirken er på omkring 7 % av befolkningen, men undersøkelser viser at opptil 30 % av befolkningen er på et evangelisk møte på søndagene. Se mer HER!!!

 

Du kan lese mer om Santa Cruz de la Sierra HER.

 

 

 

 

Tilbake til første side

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com