STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

 

Paso Cadena  (6)                                                                              

Tilbake til første side

 

Det ble også en tur til Paso Cadena. Vi kjørte ca 3 timer på elendig jordveg. Vi var tre i følge, Ramon, Ignacio og jeg. Vi kjørte i en liten bil uten luftkjøling, så det ble en heller varm opplevelse. Men undervegs underholdt vi hverandre med historier og mye latter.

Vi tok inn hos Mate, lederen for menigheten. Vi hadde med oss kjøtt, potet og løk etc, så kona hans ordnet med middag. Deretter kjørte vi rundt og besøkte venner og bekjente i område.

Besøkene ble litt hemmet pga kraftig regn. Ved solnedgang besøkte vi Antonio, en av shamanene i kolonien. I sin ungdom bekjente han troen på Jesus, men vendte tilbake til den gamle indianertroen. Alikevel har vi holdt kontakten, og det var trivelig å treffes. Han og kona bor på gammelt vis. De har en hytte som de sover i, en med tre vegger hvor de koker mat, og det tredje huset er et "gudehus" ("tupao"). Det er ca 6 - 7 meter langt, og 4 - 5 meter bredt. Det har gresstak, men mangler vegger. På en langside står et stort kano-lignende trau, hvor de lager den sermonielle drikken, chicha. På innersiden er det et slags alter, som består av noen stokker, hvor diverse figurer henger. De er en liten flokk som samles når månen står høyt på himmelen. De "danser og synger" de gamle "bønnesangene", og synger sine kotyvo. Men det ser ut til at disse blir stadig færre. Mange blir sekulære...og noen blir Jesus-troende. 

På kvelden var vi på et improvisert møte i "gamle-kolonien". Det er Richard som er leder, og det er en liten flokk som samles der. Men fint var det å være sammen med dem.

 

Søndag formiddag var det møte i kirken på det som tidligere var misjons-stasjonen. Denne dagen var det nominasjonsvalg i Paraguay

 

(Los colorados), noe som resulterte i at mange dro til nominasjons-lokalet, så det var ikke så mange her heller.Men vi sang og tilba Gud, og både Ramon, Ignacio og jeg hadde våre små innlegg.

Ut på ettermiddagen dro vi tilbake til Curuguaty. Like langt, varmt og humpete som reisen til Paso Cadena.

 

Her kan du se en lten film fra reisen og besøket i Paso Cadena:

 

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com