STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Brev til våre menigheter som har støttet oss og som fortsatt ber for oss

 

Vi ber deg/dere om å videreformidle dette brevet til de som bør lese dette brevet i din menighet/kirke.

Kjære dere!

Atyrá 24.10.2016

Vi har nå bodd ca en måned i Atyrá og har fått en varm velkomst og en god start her nede. Vi har blitt tatt svært godt imot av pastor Jorge og Dani, eldste i pinsemenigheten i Atyrá, og deres familier, og har kontakt med dem daglig. De har hjulpet oss med alt mulig, bl.a få Samuel inn på skole, få tak i ulike ting vi trenger i huset, osv. Som forventet går vi alle gjennom en fase med kultursjokk/kulturstress, og det merkes at det å bo på et helt nytt sted der alt er annerledes, ikke kunne språket skikkelig, og det å finne ut av hvordan ting fungerer her, tapper både store og små for mye energi. På tross av dette har vi det bra og er takknemlige for at vi får oppleve dette og for at den første måneden her har bydd på mange gode øyeblikk og positive opplevelser.

13. oktober var Bjørn Bjørnø, generalsekretær i PYM, på snarvisitt her, og vi hadde også et møte med han, Rosalino (formann i Filadelfia Paraguay), Jorge (pastor i Atyrá) og Dani (eldste i Atyrá). (Bilde under).

Vi har helt nylig fått internett i huset. Inntil nylig har vi kun hatt internett på mobilabonnementet som vi benyttet for kommunikasjon til Norge, men det blir dyrt i lengden. Vi har allerede opplevd mange ganger at vi og de andre i byen plutselig verken har strøm, vann, mobilnett eller internett, så hvis det drøyer noen dager før vi svarer på en henvendelse kan dette være årsaken.

Vi har funnet en norsk-paraguayaner (barnebarn av Paraguaymisjonær Lars Førland) som har sagt seg villig til å undervise oss i spansk et par ganger i uka. Vi har så vidt kommet i gang med dette. Han bor ca en halvtimes biltur fra oss. Vi har nylig kjøpt en minibuss, men har ikke fått den ennå. Vi tror det blir til stor velsignelse for oss og arbeidet, ettersom vi har plass til 12 personer.

Nå er det under en måned til studentene fra Gå ut senteret kommer og vi har mye som må settes i stand før den tid. Rommene de skal bo på er snart ferdige og vi har kjøpt inn møbler.

 

 

Kjøkkenet på internatet må med tiden pusses opp, men nå prioriterer vi å få kjøpt inn kjøleskap, vask, benk og spisebord/stoler slik at studentene kan ordne seg frokost selv.

Vi har laget en kort powerpoint-presentasjon som kan brukes for å informere menigheten om vår første måned her i Paraguay. Straks vi får internett i huset, vil vi på hjemmesiden bolumkjorstad.com under fanen bilder/filmer/pp-arkiv. Her er direkte-adr

:http://media.bolumkjorstad.com/2016/08/Misjonsrapport-oktober-2016-1.pptx Viser også til blogginnlegg som nylig ble lagt ut på hjemmesiden for mer informasjon.

Vi er svært takknemlige for at dere har støttet oss økonomisk og fortsatt står sammen med oss i forbønn.

Her er våre bønneemner:

Takk Gud for at:

·       reisen gikk uproblematisk

·       at vi alle er friske

·       at vi har fått en så varm velkomst her, og for at vi tidlig har fått bygge relasjoner med nøkkelpersoner som Rosalino, pastor Jorge og Dani

·       for vår volontør Victoria som hjelper oss å passe barna slik at vi begge kan delta på viktige møter og få tid til å bevare kommunikasjon med alle støttepartnere.

·       takke for at Samuel trives på skolen og allerede har fått seg noen venner som han er sammen med på fritiden

Be for:

·       at også Jeremia skal lære seg spansk og få venner her

·       at Samuel fort skal lære seg mer spansk og trives enda bedre på skolen

·       at Gud skal sende oss en person som kan være volontør fra nyttår av

·       at Gud skal sørge for penger til å pusse opp og kjøpe de nødvendige inventar som mangler til den delen av internatet der studentene og senere gjester fra menigheter skal bo

·       at Gud skal fortsette å velsigne relasjoner mellom oss og viktige samarbeidspartnere her

·       be om hjelp til å komme gjennom kulturstresset og velsignelse over språklæringen for oss alle 4, slik at vi raskt kan kommunisere slik vi ønsker

Vi sender egen e-post med vedlagt plakat om behov for ny volontøretter jul, som vi håper dere kan printe ut og henge på oppslagstavla i menigheten.

Guds velsignelser ønskes av oss over dere!

Med vennlig hilsen Thomas, Camilla, Samuel og Jeremia
Familien Bølum Kjørstad, misjonærer i Paraguay.
 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com