STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Informasjon fra Paraguay september 2021

 

Rudolf Leif Larsen

 

 

På mange måter er pandemien i Paraguay svært paralell til utviklingen i Europa. Midt i september var antall innlagte i Paraguay ganske redusert. Siste døgn er det omkring 8 døde, og 172 innlagt på sykehus med covid 19. Det er i hele landet. Omkring 16.500 har dødd.

Jeg snakket med Rosalino Ferreira, hovedpastor i Filadelfia-menigheten (samenslutning av mestiser-menigheter). Han fortalt at en del har vært syke, men han kjente ikke til at noen har dødd av covid 19.

Fremdeles kan de ikke fylle kirkene med folk. Det vanskeligere å samle folk til møter.

 

Derimot har situasjonen vært svært alvorlig i indianer-menigheten nord for Curuguaty (Canindeyu-fylket). Med midler fra Norge, har vi hjulpet omkring 200 personer (venner i menighetene) med surstoff (vi kjenner ikke det eksakte tallet). Det koster ca kr 1.000 pr døgn. Omkring 15 - 20 har dødd. Det er nå innlagt 5 personer på klinikken i Curuguaty.

Heldigvis har vaksineringen kommet i gang også blant indianerne.

Generøse gaver i Norge har gjort dette mulig. Tilsammen er det sendt ut kr 327.000 til dette formålet. I Paraguay har dette blitt administrert av pastorene Sergio Portillo og Ramon Gomez. I Norge er det Ole Johs Jorud og undertegnende som har hatt ansvaret for innsamling, utsendelse og regnskap.

Som fortalt tidligere, har arbeidet i menigheten fortsatt. I starten av pandemien samlet noen av vennene seg på møteplass i skogen. Men etter hvert ble det arrangert mindre kampanjer rundt omkring. Dette har resultert i mange nye troende. Og mange er døpt.

 

Vi takker så hjerteligs for alle bidrag for å hjelpe corona-syke indianere i Paraguay.

 

Kan du være med å hjelp med midler til sykehusopphold / oksygen??

 

Paraguay-misjonens konto er

 

1594.29.62026

 

 

 

Plattformen i kirken i Fortuna

Ungdommen i menigheten

Forsamlingen

Margarita Sales de Santa Cruz er ansvarlig for søndagsskolen.

Nå er hun offentlig godkjent lærer.

 

 

Kampanje i Jataytiy

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com