STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Nytt fra Paraguay

Sendebrev fra Brit-Lajla og Rudolf

Julen 2006

 Kjære venner!

 

"Ære være Gud i det høyeste  og fred på jorden  blant mennesker som har Guds velbehag!"  Luk 2,14  

 

Utrolig nok er det et år siden siste julebrev fra Paraguay! Året har gått utrolig fort, samtidig som det har vært fylt av mange opplevelse og utfordringer. En liten oppsummering vil dere finne i årsrapporten som kommer i januar.

Siden sist, har Anna Strømsrud fått hjemlov. Hun kom til Paraguay i 1961, og arbeidet da i Paso Cadena. I 1981 kom hun til Fortuna området, og det er ingen tvil om at hu har vært her! Mange menigheter, lokaler, skoler og utdannede lærere forteller det. Folk minnes henne i takknemlighet. Vi lyser fred over henens minne!

 

I uke 45 hadde vi igjen seminar i Fortuna. Og studentene, ca 60 stk kommer trofaste til studiene.

Vi besøkte da menigheten i Nueva Esperanza. Lokalet var helt fullt, og det var fint å forkynne Guds Ord der. Rosa, kona til høvding Fernando, kom med det gamle trekkspillet som Anna Strømsrud hadde gitt dem. Selv om det var hullet belg, og noe medtatt, fikk Rudolf fra noen sanger fra den gang Anna var her.

 

Pastorinnsettelse

Lørdag den 11. november ble Ignacio Gimenez innsatt som forstander for menigheten i Fortuna. Etter en lang tid med problemer, har det vært sviktende oppmøte til samlingene. Når ser det ut til at vennene kommer tilbake, og lokalet fylles på nytt, noe vi er svært takknemlige for!

 

 

Dåp

Den 12. november var vi i Curuguaty, og dro på søndag til Primero de Marzo. Det er ca 1 times tur oppover, på en heller hullete jordveg. Det var tid for å fullføre oppdraget fra siste besøk der i oktober. Da var det vielse av 6 par, og ni av personene skulle døpes. Men det ble stoppet av voldsomt regn...Denne dagen var det fint vær. Fra kirken kjørte vi et stykke, og gikk så innover skogen til en liten elv. Den var oppdemnet, slik at det dannet en dam. Litt etter litt samles folk...og insekter! Vi hvite var særlig interessante for insektene...

Vi sang sammen, og de 8 dåpskandidatene vitnet litt. Noen hadde hatt et nokså urolig liv, og var takknemlige for forandringen som hadde skjedd etter at de hadde tatt i mot troen på Jesus. Deretter gikk Ramon, Ignacio og Martin ned i dammen, og en etter en ble døpt. Det var en fin og hellig stund.

Etter dåpen dro vi tilbake til lokalet, hvor de nye vennene ble ønsket velkommen, og deretter var det brødsbrytelse. Dette var en seier for arbeidet i dette området!

 

 

Kampanje i Roque Alonzo

Som fortalt tidligere, bor vi i nabobyen til Asuncion (byene går i ett). Ved siden av huset er en Filadelfia-kirke med noen få venner. Vi pleier å være der når vi er "hjemme". Midt i November var det kampanje. Rett utenfor lokalet var det satt opp en lastebil (Evangeliseringsbilen) som brukes som plattform, filmlerret, stoler osv, og folk i bydelen var innbudt. Det var ikke svært mange som kom, men endel av disse bad om forbønn, og en familie (enslig mor) kommer nå til samlingene. Deter ikke så enkelt å ha kampanje her i byen, som ute på landet. Der kan det komme masse folk. Heri hovedstaden er det så utrolig mange tilbud, på godt og vondt, at det er virkelig en stor konkurranse. Men vennene står på, og gir seg ikke. Og vi prøver å støtte så godt vi kan. (på bilder ser vi pastor Gregorio Rodrigues i aksjon)

Søndag den 17. desember skal vi ha en før-julefest med grillmat. Det er festmat her, og samler som regel en del folk.

 

Andre besøk

Vi har vært noen ganger i Ypacarai hvor Rudolf har preket. Det er kjekt å treffe vennene der. Samtidig så besøker vi studentene fra Paso Cadena som studerer i byen. Vi følger dem opp.

 

Sist uke var vi i Tobati, Atyra og Ypacarai, og fikk treffe venene på disse steden. Det er ingen norske som arbeider i disse områdene nå, men de får endel støtte fra Norge.

 

Avslutning på Colegio i Paso Cadena

Den 28. november var det avslutning på den videregående skolen i Paso Cadena. Det er den første avgangsklassen ved skolen. Skolen var pyntet til fest. En brasilianer hadde gitt en liten okse til grillmat, og en brasilianerkone hadde laget en stor kake. Samlingen innholdt forskjellige kulturelle innslag, og det var taler. Min hilsen var; "Frykt for Herren er opphav til visdom,  å kjenne Den Hellige er forstand."

Vi er svært takknemlige for alle hjelp vi har fått for å fullføre skoleåret rent økonomisk! Uten vennlig støtte fra menigheter og enkeltpersoner har det vært UMULIG!

Men vi er spente på neste skoleår. Vi har fått vite at vi får bare 8000 kr for hele året fra Den Paraguayske Stat. Det er riktignok en begynnelse, men gir oss en stor økonomisk utfordring for neste år, og vi har allerede sendt noen søknader. Uten midler, er det vanskelig å drive skole. Men det er en stor etterspørsel etter støtte til skoler på alle nivåer. Mange skoler i landet fungere med lærere uten lønn, så det er generelt vanskelig.

Men vi mener dette er en viktig innsats for å forbedre indianernes kår.

I desember startet byggingen av andre (og siste) byggetrinn på Colegio. Byggmester er Chacho, en mann som har satt opp mange bygg for misjonen. Huset skal innholde kontor og en større sal. Vi håper å få innvie anlegget i mai.  

 

Mens vi var i Paso Cadena, var vi med på møter rundt omkring,og hadde klinikken åpen.

 

Å feire jul her, er noe annet enn i Norge. Riktignok spilles det julesanger på radio og i forretninger. Det er pyntet til fest, og for mange begynner ferietiden. Vi planlegger å være i indianerkolonien Fortuna denne julen, sammen med misjonærene Inger Johanne og Inge Bjørnevoll. Da blir det fest i kirken, utdeling av julekake og saft...og det er jul!

 

Denne julen er vi som familie spredt på tre kontinenter: Elisabeth og David og barna er i Mosambik, Africa. Hosna og Ariel er i Oslo hos hennes foreldre. Rosi og Ruben og Taina er i Larvik. Vi savner dem alle, og ser fram til å treffe dem juni / juli.

 

Vi takker så hjertelig for all forbønn og økonomisk hjelp til arbeidet i året som ligger bak oss! Vi ber om at Herren velsigner rikelig igjen!!!

 

Med ønske om en fredfull jul, og et riktig godt og velsignet nytt år!

 

Med vennlig hilsen

God jul!!! (Klikk)

Er du interesert i mere informasjon og bilder? GÅ til DENNE SIDEN (KLIKK)

Vil du skrive ut denne siden? KLIKK HER!

Skrevet den 15. desember 2006


Postadresse: Casilla de correo 2328, ASUNCION, PARAGUAY
E-post: rudolf.leif.larsen@lf-nett.no

Midler kan sendes slik:
Pinsemenigheten Betanias Ytre Misjon
Postboks 167, 3251-Larvik

Konto 2440.07.59142.  Merk sendingen med ”Drift, Paraguay”

 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com