STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

   Årsrapport 2023 for Indianerkirken og Filadelfia / PyMisjon.

 

Bibelskolen ITF:

 

Rudolf besøkte bibelskolen i mai, og traff da lederne og ansatte. Skolen har et flott område i Villa Elisa (sør-øst for Asuncion), og de ønsker å utvikle tilbudet, for å hjelpe på med økonomien. Skolen er nå en egen stiftelse, og skolen er godkjent av Skole-ministeriet.

 Oppstarten i 2023 ble nokså famlende, ettersom økonomien var svært usikker. Men heldigvis kom vi i gang med Bibelskolen i april, takket være generøse gaver fra menigheter og private. På dette tidspunktet manglet vi finansiering for de siste 4 månedene av året. Lykkeligvis fikk vi overraskende gaver til arbeidet, og bibelskolen kunne fullføre skole-året. Det var bra! Hvis en ikke klarer å fullføre et semester, må man ta det opp igjen. Og det koster! Skolen foregår i kirken i Fortuna-kolonien, mens opplegget tilhører og overvåkes av bibelskolen "Instituto Técnico Superior Teológico Filadelfia" - ITSTF i Villa Elisa (utenfor Asuncion).

Kurset gir også poeng i det offentlige skoleverket. Opplegget er tradisjonelt, hvor Bibelens bøker blir gjennomgått, i tillegg til prekenlære, ledelse og andre tema.

 

 
Indianerkirken:

 

 

Pastor Sergio Portillo har laget en oversik over alle utposter, og det ser slik ut for 2023:

Antall utposter: 32

Antall medlemmer: 935 (sannsynligvis ca 700 medlemer)

Døpte: 31

Vigsel: 12

Barn i søndagsskolen: 865

Pastor Silverio Vargas har ansvaret for arbeidet i indianer-kirken i Paso Cadena-området. Han er også "pastor-presidente" (styreleder) for hele "La Iglesia Indigena Filadelfia".

 LIPPEN er en søndags-skole-union som driver med opplæring av søndagsskole-lærere og arbeid blant barn: Vi startet i desember med opplæring av søndagsskole-lærere / barnearbeidere. Tema var da Jesu fødsel / jul-fest for barn. Dette samlet mange. Kurset ble finansiert av Barnehjelpen (Pinsemisjonen). Planen er nye kurser i 2024.

På bildet til høyre underviser Margarita en gruppe barn. Som du vel ser, mangler stoler. Alikevel følger de godt med!

 

 

Støtte fra Norge

Årsregnskapet viser støttene registrert i PyMisjon som vi har hatt i 2023. I tillegg til menigheter, har diverse private bidratt med midler til arbeidet. Dette går til Bibelskolen, leirer, årsmøte, konferanser, kampanjer, reiser til utposter, samt hjelp til syke. Det gis fremdeles en mindre støtte til Ignacio Gimenez, Ramon Gomez og andre.  

Se rapporter gjennom året! 

Kontakter:  

Det er stadig kontakt via eposter og messenger med både ledere i indianer-menigheten, og mestiser-menigheten.

Gunvor og Ingvald Skretting har kontakt med menigheten i Paso Cadena-området. De er i Paraguay ca 6 mnd i året.

Ole Johs Jorud og Rudolf Leif Larsen har kontakt med indianer-menigheten i Curuguaty-området.

 

Arbeidet blant mayoritets-befolkningen (mestiserne)

Lars Morgan Førland er vår kontakt med mestisermenigheten i Paraguay.

Her er tre arbeids-områder: I Ypacarai ligger hjemmet for uføre, Hogar Norma. Det ble bygd sist på '60-tallet, og var et barnehjem i mange år. Mange av barna som bodde der, ble senere viktige ledere i både kirker og sosialt arbeid.

Du finner årsrapport 2023 HER, skrevet av Lourdes Førland,

Filadelfia-kirken ble organisert 10. oktober 1976. Det er et fellesskap av alle ca 45 forsamlinger / utposter i Paraguay, og nå, snart 50 år senere, ser vi at dette fellesskapet har vært viktig for samholdet i disse menigheter.

Lars Morgan Førland har skrevet årsrapport for arbeidet i 2023.

Her finner du rapport 2023 fra arbeidet i Filadelfia-kirken!

Jørgen Claumann har skrevet en årarapport fra daghjemmmet "Py'a Porã Renda" (barmhjertighetens plass). Du finner rapporten HER!

 

 Ikke-finansierte behov / søknader:

  • Ferdigstillelse av kirkene i Ypacarai og Itakyry.
  • Flere små-kirker blant indianerne.
  • Vedlikehold og reparasjoner på indianerkirkene.
  • Det er svært mange ønsker fra spesielt de vi kjenner fra før. Svak økonomi gjør at man må holde igjen på bruken av midlene vi har til rådighet.
  • Bibelskole, andre halvdel av 2024, omkring NOK 70.000. Dette er siste årskullet.

 Landet:

Santiago Peña tok over som president den 15. August 2023. Det var en fredfull president-skifte. Det er relativ stabile forhold i landet. Samtidig vet vi at narkotika-produksjon er nokså utbredt i øst-Paraguay. Mange fattige bønder finner dette mer økonomisk enn vanlig jordbruk.

 

Uvær er et stadig tilbakevendende problem. Flere kirketak ble tatt av vinden. Midler fra Norge har vært brukt for å reparere dette.

Nå er det omtrent normale tider for regn, så de forenkler jo jordbruket.

Corona-situasjonen:

Heldigvis så avtok pandemien i mars 2022, men fremdees hører vi om utbrudd av coronasykdom. I tillegg er det nokså mye av dengue og Chikungunya. En spesiell mygg overfører sykdommen. Det gir en kraftig influensa-lignende sykdom, og er nokså plagsom.

 

Her finner du PyMisjonens regnskap for 2023

 

 

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com