STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

   

Korsets Seier, 25.oktober 1996

Her får de døde livet tilbake                                                                                 

 

 Senteret for narkomane som Kjell Kvarstein og Ovidio Perez driver i Atyra i Paraguay er til rik velsignelse. De har begge kjent alkoholens og narkotikaens forbannelse i sine egne liv, og er innstilt på å hjelpe.

I Atyra i Paraguay har de åpnet et senter for rusmisbrukere. Selv om arbeidet går smått, og det er mange motganger underveis, har de to en klippefast tro på at det skal lykkes. Den fine kombinasjonen av menneskers  behandling  og Guds inngrep ser ut til å lykkes bra i Paraguay også.

Velsignelser og skuffelser

De svært opptatt av å hjelpe mennesker som ligger under for disse lastene. Nå er den tidligere norskeskolen et senter der mennesker finner tilbake til livets verdier.

Tvers over gaten for kirken og misjonærboligen ligger to bygninger som tidligere ble benyttet som skole for de norske misjonærbarna. Men skolen forsvant, og idag har Ovidio Perez flyttet inn med sin familie i det ene huset, der de har hengt opp et skilt om ferske bakervarer til salgs, for at familien skal ha litt ekstra å leve av.

I det andre huset bor flere tidligere alkoholikere og narkomane. Da KS besøkte stedet var det seks gutter der. Flere av dem dypt bundet i narkotika, men som har fått hjelp gjennom misjonens innsats.

Man kan i høyeste grad si at arbeidet går opp og ned. Det er mange medganger og velsignelser. men like mange motganger og skuffelser, sier han

 

til KS. Men ingen ting tyder på at Ovidio og Kjell skal legge inn årene. De har klippefast tro på det arbeidet de driver med.

 Selv om noen av de guttene de hadde mest tro på plutselig forsvinner igjen, vet de at det som er sådd av kjærlighet og Guds ord vil forfølge dem gjennom livet.

Man har også startet et snekkerverksted, for at guttene skal lære seg et yrke. Men da KS var på besøk, så det mer ut som opplæring i sykkelreparasjoner, med sykkeldeler liggende over hele verkstedet.

Det ville vært mye lettere å være pastor i en av menighetene, men det er å hjelpe de utslåtte Gud har kalt meg til, og derfor må jeg holde på med dette, sier Ovidio.

Mange narkomane

Det er mange narkomane i Paraguay. Landets beliggenhet inneklemt mellom de store naboene Argentina og Brasil, har gjort landet til et viktig transittland for narkotika som skal eksporteres til andre deler av verden. På veien forsvinner mengder med narkotika mens det er i Paraguay, og finnes igjen på åpen gate for en relativ billig penge. Men dette er noe man har kalkulert med.

Det dyrkes også mange narkotiske stoffer innen landets grenser. Med den dårlige kontroll og sterke korrupsjon som foregår i landet, kan narkotikahaiene arbeide som de vil med å ødelegge unge menneskeliv. De vet at noen hauger med dollar sedler får politikernes og politiets munn til å tie.. 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com