STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Nytt fra Paraguay

Sendebrev fra Brit-Lajla og Rudolf

Oktober 2005

 

 Kjære venner!

Så er vi på plass igjen i Paraguay. Reisen var svært lang. Fra vi startet i Larvik lørdag ettermiddag den 15. oktober, til vi var framme i huset vi leier, gikk det 49 timer. På flyplassen møtte Laura og Bengt Axell (foreldre til vår svigersønn, David) oss, sammen med en medarbeider av Bengt. Det gikk greit gjennom tollen.

Huset var vasket av familien Axell, og mat var innkjøpt, så det var bare å tømme koffertene og få seg litt hvile.

Bengt dro like etter vi kom til en by øst i landet (by nord for Caaguazu) hvor de hadde kampanje. Der hadde mange tilkjennegjort at de ville bli frelst. Det blir spennende å se fortsettelsen der.

Første uken brukte vi til å søke om oppholdstillatelse. Vi hadde god hjelp av Tirsa, Davids søster. Allerede mandag i denne uken var vi ferdige med det. Vi må vente noen måneder på dokumentet, og har nå en midlertidig tillatelse.
Men ting tar tid her. Bare å reise til sentrum, tar fra 45 til 60 min med buss. Bussene er som oftes ganske elendige, og mange av veiene likeså.
I tillegg har det regnet nesten hver dag, så vi har sprunget mellom regnbygene.
Rudolf har nå fått bilsertifikatet.

Ellers så har vi kommet oss i orden i huset, og vi har det fint. Første uken var vi riktignok uten strøm, så vi måtte låne strøm (skjøteledning) fra naboen. Vi trenger strøm, ikke bare til lys, men også til vannpumpen.

Søndag var vi på møte i menigheten som ligger like ved oss. Der var 15 - 20 stykker samlet + barn. Der traff vi gamle kjente som var innom på møte her, og ble kjent med nye venner.

 

Torsdag skulle en kampanje starte på en fotballplass like i nærheten. Det hadde regnet endel den dagen, men så lyste det opp mot kvelden. Plattform, høytalere etc ble satt opp, og kristen musikk ble spilt med full volum (det høres i hele nabolaget). Like for møtet skulle begynne, kom regnet, og alt matte tas ned. Da det var ferdig, var vi alle helt gjennombløte. Det samme gjentok seg på fredag, men lørdag ble møtet gjennomført. Da var det blitt nokså kaldt, så det var ikke så mye folk, men via høytalerne ble evangeliet forkynt i ord og toner til hele nabolaget.

Den 7. november skal vi være med på ledersamling i Filadelfia,Asuncion.
Den 10. - 12 november er det en annen ledersamling midt i landet (Chore) for de menighetene de norske har arbeidet i.

Når vi har bil, drar vi til indianerkoloniene øst i landet. I mellomtiden er det mye som må ordnes her.
Vi besøkte sist søndag  menigheten i Ypacarai. Vi brukte nesten 2 timer med buss for å komme dit. Kirken var helt full, og det var mye livlig sang og musikk der. Kjekt å treffe vennene igjen!

På mange måter er dette som å gjenoppleve første gangen vi kom hit. Mye er likt, samtidig som det har skjedd mye her. Den gangen var vi en hel familie, nå er vi helt "alene". Vi savner spesielt all våre, men også vennene våre og menigheten.
Men vi er sikre på at vi skal være her, og vi ber dere be for oss at det lykkes, ikke bare for oss, men også for alle som trenger hjelp, både praktisk og åndelig.

Ha det riktig godt alle sammen!

 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com