STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Nytt fra Paraguay

Sendebrev fra Brit-Lajla og Rudolf

Oktober 2006

Kjære venner!

Det er med glede vi ser tilbake på enda en måned med aktiviteter her i Paraguay. Ettersom dagene er fylt med aktiviteter, blir en måned ganske kort.

 

Første uken var vi innom Itakyry, som ligger ca 22 km fra Paso Cadena. Her er det et voksende arbeid, med Bernabe i ledelsen. Etter en noe vanskelig periode, har menigheten kommet inn i en god vekst, med ganske mange nye troende. Det er dannet bibelgrupper (cellegrupper) rundt omkring, og det gis strukturert undervisning for de nye troende. Dette har gitt gode resultater.

 

Arbeidet i Paso Cadena

I Paso Cadena er det klinikk-arbeid, vedlikeholdsarbeid, seminar og møter, og vanligvis er vi i farten fra morgen til kveld, avbrutt med en hvil i "siestaen".

Det var også møter i en helsekomite og en prosjektgruppe i Paso, og alle trenger penger.

Søndagene er det to møter; på stasjonen og i en kolonien på andre siden av elven.

 

Vi er svært takknemlige for all hjelp til Den videregående skolen i Paso Cadena. Dessverre manglet vi noe i oktober for å få betalt alt, men håper at det kan rettes i november? Vi er fortsatt svært avhengige av deres støtte.

 

Kirker

Rundt Paso Cadena er det nå minst 5 forskjellige kirker: 2 Filadelfia, en baptistkirke, en som kaller seg "Paraguay for Kristus" (pinsemenighet) og en pinsemenighet med røtter i norsk / svensk misjon i Brasil. Det betyr at folk går forskjellige steder, men totalt er det ganske mange som samles til møter på søndagene, noe en må glede seg over. Evangeliseringen har gitt resultater, selv om kanskje vi ville ha likt at alle var i vår sammenheng (Filadelfia).

Dette gjenspeiler situasjonen i Paraguay. Det er mange typer pinsemenigheter, og de vokser, spesielt blant mestisene.

Blant indianerne er forsamlingene små og svake både ledelsesmessig og økonomisk, og trenger fortsatt støtte utenfra.

 

Arbeid i Fortunaområdet (Curuguaty).

Vi dro fra Paso Cadena til Curuguaty den 12. oktober. Det er ca 3,5 timers reise dit. Der hadde vi seminar fra fredag ettermiddag til søndag formiddag. Det var ca 60 deltagere også denne gangen.

 

Her har det vært endel problemer i menigheten, men denne helgen kom vi enda litt lenger i forsoning mellom ledere. Fredag besøkte vi en av lederne, Fernando Sales i indianerkolonien Nueva Esperanza. Han er høvding der, og er en av de eldste troende i området. Vennene der hadde trukket seg vekk fra fellesskapet på grunn av problemene. På vårt spørsmål om det var mulig med oppgjør og tilgivelse, svarte han bekreftende, og vi avtale om å ha et møte for alle lederne. Dette gjennomførte vi på søndag morgen, og det var flott å se de be hverandre om tilgivelse. Vi ba sammen, og opplevde at noe nytt lå foran oss. Etter møtet sier Ramon: "De siste året har vært en skole for oss. Nå tror jeg sannelig det blir vekkelse!" Ja, det håper vi virkelig, for det trengs så sårt!!

Lørdag ettermiddag dro vi til Acepar, en "paraguayer-menighet" hvor det var innsettelse av pastor Humberto Silvero (bildet), evangelist Jose Fercima og menighetstjener Gilberto Silvero. Her er en liten flokk troende, som prøver å spre evangeliet til sine landsmenn i området.

Søndag dro vi til indianermenigheten i "Primero de Marzo". Dagen var heller grå, men vi håpet på oppholdsvær. Det er ca 1,5 timer oppover på jordveg.

6 par ventet på å gifte seg, så vigselsmannen, en lærer fra Fortuna og assistenten, ordnet de nødvendige papirene. Deretter var det en liten seremoni i kirken.

 

Nå begynte det å regne kraftig, så man ble litt bekymret for tilbaketuren, men møtet gikk sin gang. Barna sang, og noen av disse var riktig flinke! En ung mann fortalte at "før sang jeg for demonene, men nå synger jeg for Jesus". Han sang sanger som han hadde laget selv. Riktig flott!

Så var det tid for innsettelse av nye ledere: Margarita og Sergio Portillo som pastorpar, Pamfilo Galeano som eldste, og Luciano Vargas som menighetstjener (diakon).

Valgene skjer uten vår delaktighet, noe vi synes er flott! Men de vil svært gjerne av Rudolf preker, og helst på guarani.

Etter møtet skulle 9 stykker bli døpt. Men været satte en stopper for det. I November blir det dåp.

 

Turen hjemover, ble en riktig dans i gjørma.  Vi var svært mange ganger på tur i grøfta, men klarte å snu snuten riktig veg, heldigvis.  Bakkene var også en stor utfordring. Med oss i bilen var ca 10 stk fra Fortuna, så vi hadde god last. Uten å ha en bilen med 4-hjuls-trekk, ville det ha vært umulig å komme seg fram.

 

Asuncion

Vel ferdig her, dro vi til Asuncion. Man trenger sannelig noen dager for å ta seg igjen. Dessuten er det en hel del å ordne. Blant annet holder vi på med skjøte til skolene i Paso Cadena. Dette har tatt mye tid. Blant annet måtte vi oppover igjen til Paso Cadena i uke 43, og deretter to timer på jordveg til rådhuset i Mariscal Lopez for å få nødvendige underskrifter og stempler. Det blir lange reiser av slikt. Men nå er det hele levert til advokat for å gjøres ferdig. Dette var nødvendig for å få støtte fra den Paraguayske stat til skolene.

 

Utenom dette, oppsøker vi studentene som bor i Paso Cadena, samt i Ypacarai. De får støtte fra NORAD, og trenger ellers oppfølging.

 

Nå venter vi på klarsignal fra PYM / NORAD om vi kan bygge siste byggetrinn på den videregående skolen i Paso Cadena. Vi ville gjerne starte opp før jul, da vi ønsker å ha det hele ferdig til mai / juni.

 

Utfordringene er mange, og nesten alt involverer økonomi og personell. Vi ser behov hvor en enn snur seg, enten vi er her nede i Asuncion, eller rundt i koloniene. Det er hjelp til syke, medisiner, hjelp til fattige, sikre brønner, forbedring av elendige hus, fattige ungdommer som vil studere, evangelisering, kirkebygg osv...osv. Utfordringene er uendelige. Alikevel ser vi at det nytter å hjelpe, og takket være støtte fra Norge, er dette mulig. MANGE TAKK SKAL DERE HA!!!

 

Med vennlig hilsen

Brit-Lajla og Rudolf

Er du interesert i mere informasjon og bilder? GÅ til DENNE SIDEN (KLIKK)

Vil du skrive ut denne siden? KLIKK HER!

Skrevet den 30. oktober 2006


Postadresse: Casilla de correo 2328, ASUNCION, PARAGUAY
E-post: rudolf.leif.larsen@lf-nett.no

Midler kan sendes slik:
Pinsemenigheten Betanias Ytre Misjon
Postboks 167, 3251-Larvik

Konto 2440.07.59142.  Merk sendingen med ”Skoledrift, Paraguay”

 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com