STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

HOGAR NORMA - YPACARAI - PARAGUAY

Juni 2010

Kjære venner og støttepartnere i Norge !                                                                   

Det er med stor glede vi igjen sender en hilsen fra Hogar Norma for å fortelle fra arbeidet drives for våre funksjonshemmede venner. Arbeidet her går fremover og er til stor velsignelse både for de som bor på hjemmet og for oss som er involvert i arbeidet. Vi kjenner stor takknemlighet og forpliktelse overfor våre venner i Norge som gjør det mulig for oss å drive et slikt arbeide som er til stor velsignelse for så mange.

Vi har nylig tatt imot et nytt barn på hjemmet. Hun heter Marian Berenive og er 5 år gammel. Marian er datter til Nancy som var en av jentene som vokste opp på Hogar Norma den gang det var barnehjem. Marian kom hit den 20. april og var allerede registrert på rehabiliseringssentet som også er her på Hogar Normas område. Senteret er et dagsenter for funksjonshemmede som bor i området rundt Ypacarai og drives med litt statlig støtte. For å forsørge familien sin har mamma Nancy måttet jobbe mye og har derfor vært mye borte fra hjemmet. Dette har ført til at Marian ikke har blitt fulgt opp med regelmessige konsultasjoner.  Dette var også en av grunnene til at vi gjerne ville ta imot Marian og forsøke å hjelpe henne og familien i deres vanskelige situasjon. Marian kan ikke snakke, men vi er i gang med å finne måter å kommunisere på. Nå vil hun også bli fulgt opp på rehabeliteringssenteret og vi vil få utredet på hvilken måte vi best kan hjelpe henne. Vi har gjort avtale med Nancy at hun skal komme på besøk så ofte hun har mulighet for det.

Det nye bestyrerparet Elsa og Frederico med datteren sin Rut på 6 år, har flyttet inn i den tidligere misjonærboligen.  Alle tre trives godt i miljøet og Rut har blitt riktig god venn med alle de andre som bor på hjemmet. Vårt ønske for Hogar Norma er jo at alle som bor og jobber her skal kjenne seg som en stor familie, og nå som bestyrerfamilien bor på området kan de være mer sammen med barna og ungdommene her. Rut og Eloida har en felles interesse med å male og tegne sammen så de har virkelig funnet hverandre.

Hver morgen kl. 8 samles alle til vår daglige morgenandakt der vi leser fra bibelen og ber for alle og spesielt for våre venner i Norge.

Juancito liker å være med Frederico på hans aktiviteter. Spesielt stas er det å være med til jernvarehandelen der han får lov til å bestille det som skal handles. Juancito har godt av slike opplevelser. Wilfrido er som vanlig veldig flink og har en fin tjeneste i kirka som han elsker å gjøre. Oppgaven hans er å sette på plass stolene til møtene både på onsdager, lørdager og søndager. Han får mye ros og skjønner at han har en viktig tjeneste, spesielt når han roses fra talerstolen. Dessuten soper han og rydder rundt husene og i hagen hver dag.

Lorena har hatt litt helseproblemer i det siste slik at hun ikke har kunnet være på jobben sin. Hun gjennomgikk en galdesteinsoperasjon den 6. mai og vi er takknemlige for at operasjonen har gått bra og at hun snart er rehabilitert. Operasjonen kostet 2.5 mill gs. ( 3.400,- n.kr.).  Bedriften hun jobber i hadde kort tid i forvegen tegnet forsikring på henne, men på grunn av at forsikringen var så ny kunne ikke forsikringen dekke operasjonsutgiftene. Imidlertid tar forsikringen utgiftene til etterbehandling. Frederico har snakket med arbeidsgiver slik at hun kan få beholde jobben sin og regner med å være tilbake i slutten av juni. Vi har også nylig feiret morsdag og også denne gangen kom gode venner og spanderte lunsj til alle på hjemmet. 

Til slutt vil vi igjen takke alle som er med og støtter vårt arbeid her på Hogar Norma og ønsker dere og Guds rike velsignelse.       

Vennlig hilsen fra alle på Hogar Norma.

Gregorio Cabrera Escobar

 

 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com