STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

                                                                                    

Sendebrev september 2012 fra Brit-Lajla og Rudolf

UTSKRIFT

Para Español o portugués - ver aqui

 

Selv om vi ikke har vært i Paraguay siden siste sendebrev, vil vi gjerne gi litt informasjon derfra. Vi får stadig eposter, og Rudolf er ofte i kontakt med spesielt ledere via SKYPE (ev. fra Skype til telefon). Dette har gjort komunikasjonen mye enklere.

Mest dramatisk er den triste meldingen vi fikk om at Daniel Rivarola, leder for Bibelskolen ITF døde den 8. august etter et kirurgisk inngrep. Vi fikk samlet inn litt penger (Paraguay-misjon i Trøgstad og i Larvik) for å hjelpe han med sykehus-utgiftene. Det viste seg at han hadde kreft.

Han var en god leder og bibelskole-lærer, og det var alltid trivelig å treffe ham, og utrolig trist å miste ham. Han hadde vært ganske mange år på Bibelskolen.

På bilder ser du Digna (kona) og Daniel.

 

BOKPROSJEKTET

Det er jo stadig kontakt med kontoret, og det blir utført et godt arbeid. Almidio Aquino (73 år - bildet) er leder der, og står virkelig på for dette prosjektet. Forøvrig er det ganske mange involvert i arbeidet: sekretær Andrea, regnskapsfører Sintia, vedlikeholdspersonell, flere bokutviklere og grafiker, indianske konsulenter, samt hospitanter.

 

Prosjektet er delt i tre:

  1. Utvikling av skolebøker for tre indianerstammer, ava guarani, mbya og ache. De to første er nært beslektede språk, mens det siste er helt anderledes.
    Indianerne samler inn fortellinger, sanger, historie, og dette settes sammen til bøker som kan brukes i indianerskolene. Dette er det første forsøk på å lage lærebøker som har materiell fra indianernes verden, og samlet av dem selv.
    Det er laget omkring 40 bøker, som er delt ut på skolene i indianerkoloniene.
  2. Stipender: Det er nå 14 indianer-studenter som studerer på universiteter og høyskoler med støtte fra prosjketet. En jente fra Paso Cadene fikk i april sitt vitnesbyrd som antagelig den første sykepleier blant guarani-indianerne. Hun studerte på Baptist-sykehuset.
    Alle studentene blir fulgt opp av prosjekt-kontoret.
  3. Pedagogiske seminarer gjennomføres rundt i indianerskolene. Ofte er kunnskapsnivået hos lærerne nokså lavt, at det trengs virkelig etter-utdanning. Man samler alle lærerne i et område, og det kan være fra 10 til 200 personer.

Prosjektet gjør at vi blir kjent med svært mange indianere, og er en døråpner for videre kontakt.

Almidio Aquino har laget en rapport fra første halvår, og du finner den HER!

Du finner mer stoff om prosjektet HER!!

 

BIBELSKOLEN

Dette året klarte vi å få støtte til 6 studenter. Det er menighetene i Røros, Trøgstad (Paraguay-misjon) og Larvik som bidrar med midler. Dessverre så sluttet en etter bare et par måneder. De øvrige har fulgt studiene svært godt.

Da Daniel døde, ble det et stort sjokk for elevene. Her forleden snakket jeg med Digna, kona til Daniel. Det virket som de begynner å komme i riktig gjenge igjen etter Daniels død, og skolen er nå igang igjen.

Richardo Osorio, pastor i Filadelfia, Asuncion, er leder for Bibelskolen ut dette skoleåret. Skolen har et eget styre som skal jobbe med etterfølger.

 

Bibelskolen søker nå å bli godkjent av staten som Bibelskole. Det vil gi skolen høyere status, noe som vil styrke både skolens prestisje og innhold.

Det pågår samtaler mellom misjonsledere i Norge og Sverige får å øke støtten til Bibelskolen.

Elevene har skrevet en hilsen til støtter i Norge, og du finner disse HER!!

Vi  håper å øke støtten slik at vi kan få flere studenter på fulltids-studiet.

I tillegg er det en kvelds-bibelskole hvor elevene bor i området.

Det er også to desentraliserte skoler med mange elever, samt en CD-bibelskole hvor elevene studerer hjemme. Totalt er det omkring 150 elever.

 

INDIANERMENIGHETEN

Ignacio Gimenez er leder for indianermenigheten, og han skriver ganske fte og forteller fra arbeidet. Her er litt fra siste brev:

"Kjære menighet i Norge. Guds fred!

Det er en glede å kunne skrive til dere fra dette fjerne sted, kolonien Fortuna i Curuguaty, Paraguay, for å fortelle litt om tjenesten for den Herre Jesus Kristus.

Nå i 2012 har jeg hatt min tredje reise til fylkene Alto Parana og Caaguazu for å besøke menigheten i Paso Cadena og Tekoha Porã. På denne reisen var jeg sammen med evangelist og pastor Ramon Gomez og evangelisten Elvio Santa Cruz. Vi dro fra Fortuna den 22. august på ettermiddagen, og var framme ved 1630-tiden, og kl 1830 var det møte.

Vennene tok imot oss med tårer i øynene, så glade var de, og vi opplevde utgydelse av den Hellige Ånd, og alle begynte å tale i tunger, som skriften sier, i nye tunger og profetier. Midt i møtet kom en kvinne fra stedet som ville ta livet sitt. Da hun prøvde å gå opp på plattformen, falt hun ned på gulvet.

Vi befalte i JESU navn at den onde ånd skulle forlate kvinnen, og i samme stund stod hun opp og var frisk og fri, og hun fortalte at hun hadde villet ta livet sitt.

Denne kvelden frydet vennene seg i Guds nærhet.

Neste morgen hadde vi møte med lederne fra kl 0700 til 0930, og deretter dro vi over elven til menigheten i Tekoha Porã (der misjonsstasjonen er i Paso Cadena), og kl 1000 hadde vi et møte med vennene i menigheten. Vi er takknelig for at alt er greit i menigheten, og vennene følger Herren med stor tro, men jeg må fortelle at brødrene Samuel og Baldomiro hadde forlatt dem. Samuel hadde dratt med hele familien til Ciudad del Este av økonomiske årsaker, og Baldumino har problemer i ekteskapet. Kona forlot ham. På grunn av dette kommer han ikke mere til menigheten. De andre lederne, Silverio Vargas og Aparicio Benites, tar seg av arbeidet".

 

DIVERSE

Rudolf var interimsleder for Landutvalget for Paraguay (LUPY) fram til 16. juni. Da tok Klippen, Sandnes tilbake lederskapet for utvalget. Henvendelser kan rettes til dem, på epost misjon@klippen.net.

Rudolf er av PYM blitt bedt om å være prosjekt-konsulent for NORAD-prosjektene i Paraguay og Bolivia. Prosjektet i Paraguay (Bokprosajektet) er jo godt kjent, men s prosjektet i Bolivia ikke er særlig kjent. Bolivia-prosjektet dreier seg om å hjelpe fattige skoler med kurser, støtte, materiell etc.. Det er en egen stiftelse som er ansvarlig. Ingrid Vatne fra Jørpeland har i mange år vært misjonær i Bolivia, og hun følger opp prosjektet i forhold til egenandel etc.. Sist i november blir det reise til både Bolivia og Paraguay for å følge opp arbeidet.

 

Til sist vil jeg takke alle som støtter arbeidet i Paraguay. Vi synes det er svært viktig å støtte indianerne i Paraguay. De er blant de fattigste og minst tilgodesette. Å støtte de små venneflokkene, er av meget stor betydning. Å lære opp morgendagens ledere av av avgjørende betydning!!

Her finner du dokumentet for utskrift.

Med vennlig hilsen

 

Rudolf

Hvis du vil være med å støtte arbeidet, kan du bruke konto 1594.29.62026

Paraguaymisjon

c/o Pinsemenigheten Betania

LARVIK

 Her finner du UTSKRIFT

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com