Julehilsen 2014

fra Brit-Lajla og Rudolf

Misjon i PARAGUAY      Mitt Fadderbarn     Spansk versjon

Julen 2014

Kjære venner!!


Det er en glede å på nytt få sende en liten julehilsen! Det ser ut til at tiden mellom to «juler» blir kortere og kortere, men det er vel en felles opplevelse ettersom man blir eldre...?


Vi har det bare bra, og året som har gått, har vært et godt år for oss alle. Selv om vi er pensjonister, så er dagene fylt opp med diverse gjøremål. Barnebarna er omtrent hver dag hos oss, noe vi synes er fint. Man blir jo da skikkelig kjent med hverandre. Likeså er vi stadig sammen med våre barn og svigerbarn.


Alexander fylte 18 år, og ble en lykkelig eier av førerkort, og for ikke å glemme en flott kjærest på Island!! Han går siste året på gymnaset. Christian er nå 16, og går første året på gymnaset. De er begge ivrig med i ungdomsmiljøet på Betania.

Patrick er 11 år og Celine 9 år. I samme hus som oss bor Gabriel, 7 år, og Taina, 9 år. I Sandvika bor Leila, som er 5 år, og Ava som er 2,5 år. I tillegg venter vi et nytt barnebarn i februar. Det er mye glede med disse barnebarna!


Ellers så har Rudolf jobbet endel på anestesiavdelingen ved Larvik sykehus. Det er flott å treffe kollegaer, og holde vedlike endel av anestesi-kunnskapen. Brit-Lajla har hatt noen få vakter på medisinsk poliklinikk.


Ellers så er det en god del arbeid i forhold til prosjekter i Paraguay (på vegne av PYM), samt i menigheten.


I februar dro vi til Paraguay. Den første uken besøkte vi venner rundt omkring. Deretter reiste vi et par uker samme med lærere fra Telemark, med Jørgen Cloumann som leder for gruppen. Etter å ha vært rundt i Asuncion, dro vi østover til de store fossefallene, Foz do Iguazu. Det er alltid flott å komme dit!! Deretter dro vi sørover til Encarnacion for å besøke Jesuitt-ruinene. Jesuittene (katolsk misjon) hadde et stort arbeid der på 1600 1700 tallet, men måtte oppgi det hele, og etter dem er det mange byer forlatt i jungelen... Så dro vi nordover igjen, helt opp til Pedro Juan Caballero. Nord-Paraguay er ganske kupert, og vakkert. På tur tilbake til Asuncion besøkte vi byen Chore, og der var det innvielse av en stor kirke. Innvielsen var også en flott musikalsk opplevelse!!

Da gruppen reiste hjem til Norge, tok vi bussen til Brasil-grensen, og derfra fly til Nord-Brasil, og byen Joao Pessoa, hvor vi har noen kjente. Det var flott å komme dit, og trivelig å treffe venner igjen!


Sommeren var vi noen turer rundt på Østlandet. Vi besøkte venner, og var på stevnet 50+ på Hamar, Evangeliesentret på Østerbo, og Skjærgårdssang i Langesund i august. På slike steder treffer en alltid kjente fra nært og fjernt, noe som er kjekt.

Forøvrig så var det en flott sommer og høst med mye deilig vær.


I desember var Taina og Celine med i en stor oppsetning i Kulturhuset Bølgen. Det var mye øvelse og stor stas!


Julen skal vi feire sammen med alle barn, svigerbarn og barnebarn. Det blir trivelig!


Vi vil få ønske en god jul og et godt nytt år, med dette fra Sakarjas lovsang:


Slik skal lyset fra det høye gjeste oss som en soloppgang og skinne for dem som bor i mørke og dødens skygge og lede våre føtter inn på fredens vei!


 


Med vennlig hilsen

 

 

 

 

God jul!!

Godt nytt år!!

 

 

 

 

Leila og Ava

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   

Taina og Celine på showet i Bølgen Kulturhus

 

 

Taina, Gabriel, Rosi og Ruben på tur

Elisabeth og David i London

Alexander og Maria

Christian

Patrick

Hosna og Ariel

 

Noen filmer fra reise i 2014: