STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

UDFORDRINGEN 5. desember 2003

   

Pinsepræst brænder for mission i Sydamerika

 

Filip Ipsen kan ikke sidde passivt som efterlønner, han har lige besøgt Paraguay

 

Af Svend Løbner

 

- Det var fantastisk! Det var storslået! Det var inspirerende!

 Filip Ipsen er ikke den samme efter et besøg i Sydamerika for nylig - selv om han er pinseprædikant. Han er gået på efterløn efter at have været forstander i en række pinsekirker, senest Evangeliekirken på Frederiksberg, og sidste år udlånt til hjælp for Bethelkirken (Missionsforbundet - red.) på Amager.
- Jeg stod med en meget stærk følelse af at have overværet en fortsættelse af Apostlenes Gerninger i Bibelen, fortæller Filip Ipsen efter besøget i Paraguay først i oktober.
Det lille land har i mange år været undtagelsen, der bekræfter reglen om den sydamerikanske vækkelse. Lige indtil missionærerne Laura og Bengt Axell for 15 år siden valgte at flytte over grænsen fra det vækkelsesprægede Argentina til det åndsfattige Paraguay. Det dansk-svenske par har nu mere end 30 års erfaring som missionærer i Sydamerika, udsendt af Pinsekirken i Vejle med støtte fra andre pinsekirker.


Filip Ipsen og Andreas Hoff Lassen sammen med Bengt Axell

130 nye menigheder


De bor i Paraguays hovedstad Asunción, der er en by på størrelse med København. På få år er det lykkedes at starte ikke mindre end 130 nye menigheder, dels omkring hovedstaden og dels rundt om i hele landet, i områder, hvor der ikke i forvejen er evangeliske kirker.
Den menighed, som i dag har sin ”hovedkirke” i Asunción tæller 3500 medlemmer. Der er i alt 171 medarbejdere, som består af 12 pastorer, 8 evangelister, 58 ældste samt 90 menighedstjenere, fortæller Filip Ipsen i hæsblæsende tempo:

 

- Der er ingen tvivl hos mig, når jeg ser Bengt Axell i arbejde for Guds riges udbredelse, her har vi en ægte apostel foran os! Arbejdsmetoden er meget enkel - det drejer sig om at forkynde ”de gode nyheder” på en enkel og let forståelig måde.

Evangelisationsmaskineri


Filip Ipsen havde sit barnebarn Andreas Hoff Lassen med på turen, og han var også begejstret over missionsiveren:
- I Paraguay har man ansatte evangelister, vel at mærke udover forstandere, pastorer osv. Det var yderst fascinerende at se hele deres „evangelisationsmaskineri“ og effektiviteten af dette - et koncept, som kan eksekveres gang på gang, og som takket være en kontinuerlig fornyelse i Kristus aldrig forældes, fortæller han.
Bevægelsen har dannet et evangelisationsteam bestående af 8-10 personer. Man har indrettet en stor lastbil med anhænger som „campingvogn“, hvor dette team kan overnatte og lave mad osv. De udvælger et sted, hvor de ønsker at plante en ny menighed, og starter med en møderække på ca. ti dage. Erfaringen viser, at der altid bliver mellem 30 og 50 mennesker omvendt. Denne gruppe mennesker bliver så grundstammen for den nye menighed på stedet. Forinden har de aftalt med en person, som føler sig kaldet til opgaven, at overtage arbejdet. Han får også lov til at medvirke på mødekampagnen og vinde folks tilid, hvorefter han ”efterlades” på stedet.
I dag arbejder den dynamiske missionsbevægelse på 186 forskellige steder i Paraguay.

Starter indsamling


- Paraguay er et meget fattigt land, og jeg fik ny nød for missionen udenfor vores egen lille ”andedam”. Så jeg vil gøre det lidt, jeg kan, for at støtte nogle af disse kære ”frontkæmpere” rent økonomisk. Filip Ipsen har derfor taget initiativ til at starte ”Indfødt evangelistmission Sydamerika”, hvor han selv og andre missionsinteresserede kan støtte de ivrige sydamerikanske evangelister, der hver kan klare sig med kr.1.500.- om måneden.

Artiklen bragt i Udfordringen uge 49/2003

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com