STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Domino  FrikirkeNet, Danmark mai 2oo5

 

Pioner i Sydamerika gennem 40 ar 

 

Bengt Axell fyldte 60 år d. 29. april. Det meste af sit liv har han startet bernehjem og kirker i Argentina og påraguay.

Bengt Axell kan fejre sin 60 års fødselsdag samtidig med et 4ø års jubilaeum som pioner i Sydamerika. Han blev født den 29. april 1945 i Sverige, og rejste som ni-årig med sine foraeldre til Argentina, hvor foraeldrene startede det forste bomehjem i byen City Bel, syd for Buenos Aries. Da han blev 14 år, flyttede familien til øen Apipe Grande i den nordlige del af Argentina for at bygge endnu et børnehjem. Bengt påtog sig at dyrke jorden og tage hand om landbruget, så der blev skabt et underhold til børnehjemmets bøm.

Døden nær

Mens Bengt arbejdede på børnehjemmet på øen Apipe Grande, blev han ramt af en svaer tarminfektion forarsaget af amøber og malaria. Han lå for døden og bad til Gud: "Hvis du lader mig leve, vil jeg tjene dig, som du ønsker det, og hvor du ønsker det". Bengt fik livet tilbage og blev sendt til Sverige for at genvinde helbredet. Derefter ville han uddanne sig som mekaniker og han kom til Give i Danmark, hvor han  mødte sin hustru Laura Boesenbæk.

 

 

 Voldsom menighedsvekst

Den 22. juli 1967 giftede det unge pår sig og drog ud til en felles missionstjeneste. pårrets første mål var at bygge en livskraftig menighed i byen Ituzaingo, som ligger på fastlandet, fire timers badrejse fra øen, hvor bømehjemmet lå. I 1975 kom de til Corrientes, hvor menigheden gennem de næste 14 år voksede fra 40 til 1.500 medlemmer, og arbejdet kom til at telle mere end 50 udpostmenigheder.

I disse år startede Bengt Axell også det evangeliske radioarbejde gennem IBRA Radio Danmark, det nuvaerende Kristent Medie Netvaerk. I dag har menigheden egen radiostation, der sender kristne programmer 17   timer i døgnet.

Børnehjem for 1000 born

Gennem missionsarbejdet kom familien i kontakt med mange børn og familier, der led stor økonomisk nød. Dette førte til, at der i 1992 blev bygget et børnecenter i byen Corrientes, som siden blev til flere, og som nu  omfatter omkring 1000 bøm fra familier, der lever i slummen.

I 1989 overgav Bengt Axell ledelsen af arbejdet i Corrientes til en medarbejder og flyttede med familien til Paraguays hovedstad Asuncion, hvor menigheden i mange år var gåt tilbage i medlemstal. Arbejdet i Paraguay er nu udviklet til ca. 165 menigheder med ca. 3500 medlemmer.

Birthe Gronninger

redaktion@domino-online.dk

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com