Hovedside

Missions-Nyt 48. årgang, nr. 2 - Sommer 2006

Paraguay

af Laura og Bengt Axell

Unge mennesker i tjeneste!

Her i Paraguay er der unge over alt. Befolkningen i sig selv er ung. Gennemsnits levealderen er ikke ret høj, og det gør, at der ikke er mange ældre, og slet ikke aktive ældre, da hjælpen til skavanker og sygdom ikke er stor. De unge her har en ret fremtrædende plads i menighedslivet og i evangelisationsarbejdet, dog er der en god balance af folk i forskellige aldre. Men det er de unge, der har energien, visionerne og tiden til at udføre dem. Børn og unge er velkomne i menigheden og i arbejdet, og det er også dem, der skaber de fleste farver i møderne. De stiller gerne op til evangeliske kampagner for at vinde andre unge for Herren. Det er også de unge, der dominerer i musikken og sørger for, at vi følger med i skiftende musikstilarter og ikke står i stampe. De unge er uundværlige i arbejdet!

Og hvad gør vi så for at motivere de unge?

Vi udruster dem med kundskab i Guds ord på bibelskoler, gennem bibelstudier, undervisning i menigheden, undervisning på ungdomslejre og i studiegrupper. Der er også plads til, at de måske ikke altid lykkes så godt, men vi roser dem, når de lykkes eller, når det er ‘lidt bedre end sidste gang’. De får lov at øve vingerne, til de kan bære, og så kan ansvaret gøres større. I disse dage er Diana på lejr med teenagere. Hun har sørget for, at læreren, der skal undervise ”spirerne”, er af kvalitet, så de unge får en god undervisning, da de nu er i den alder, hvor de vælger vejen for resten af livet. I forrige uge havde Diana en lejr med 52 søndagsskolelærere fra hele landet. Hun ville inspirere dem i arbejdet og give dem nye ideer til, hvordan de selv kan fabrikere undervisningsmaterialer passende til lektionerneog børnenes alder. Samtidig med dette, er der også en evangelisk kampagne igang i et nybebygget område uden for byen Itá, hvor der endnu ikke findes nogen kirke. I de tre første dage af kampagnen fik evangelisationsteamet, som hovedsageligt består af unge mennesker, lov til at bede med ikke mindre end 90 voksne og 110 børn til frelse.

I byen Limpio har menighedens unge slået sig sammen med de unge fra byen for at fejre ‘Mors dag’ med pølser og brød, og de har også deres egen evangelisationsplan til at vinde kammerater for Herren gennem disse aktiviteter. Det er også hovedsageligt unge mennesker, der underviser i søndagsskolerne og i børnekirkerne. Det er dem, der står i kirkens køkken, der bager, laver mad, serverer og gør rent. De unge er uundværlige i menighedens arbejde. Vi elsker disse glade og livgivende unge, som er optaget af at vinde mennesker for Gud, og som er med til at forme menigheden i Asunción og ud over hele landet. Men de ældre har også deres plads. De er mindre i antal, men de har skrevet historien, og de skaber balance. Og så er der dem midt imellem, som har stiftet familier, og som er optaget af det pulveriserende arbejdsliv. Det er for det meste dem, der leder arbejdet, der får ansvaret for de nye menigheder, der vokser op, og det er dem, der indsættes som evangelister, lærere, ældste og forstandere. Det er dem, der leder kvindearbejdet, festgrupperne, vedligeholdelsesgrupperne og dem, der giver stabilitet i arbejdet. I Paraguay er der plads til alle i menigheden. Alle udfylder en plads, og vi vil ikke undvære en eneste af dem.

Mange kærlige hilsner Laura og Bengt Axell