STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Respekt om det evangeliske arbejde

 

 

 

 

De startede som nygifte missionærer i Argentina for 40 år siden. I dag findes der mere end 150 kirker, som et resultat af deres intense arbejde.

Laura og Bengt Axell er forsat i fuld gang med evangelisering og humanitært arbejde i Paraguay og Argentina. Hver gang, der er planer om at grundlægge en ny menighed i en by, kontaktes myndighederne og informeres om planerne og får en bibel i gave. De oplever, gang på gang, at der er respekt for det evangeliske arbejde, de udfører, og det er ikke sjældent, at både borgmester og politimester udtrykker sin glæde over, at byen på denne måde får hjælp til at bekæmpe kriminalitet og stofmisbrug.

Familien Axells vigtigste arbejdsområde er evangelisering og grundlæggelse af nye menigheder, men det går også hånd i hånd med socialt arbejde som f.eks. fadderhjælp til udsatte børn fra belastede hjem i både Argentina & Paraguay. Mens de tjente i Argentina, byggede de børnehjemmet ”Hogar de Niños Filadelfia” i Ituzaingó og siden børnecentret ”El Complejo Filadelfia” i hovedstaden Corrientes, hvor mange hundrede fattige børn har fået - og stadig får - hjælp til en bedre fremtid. Dette arbejde er anerkendt og respekteret af myndighederne, fortæller parret. Mange af børnene, som er vokset op med fadderhjælp, bor i dag rundt om i hele Argentina, og nogle af disse børn forsætter selv med at hjælpe andre. Nogle fungerer i dag som præster og åndelige ledere i forskellige kirker, som f.eks. Antonio Alegre, der voksede op på børnehjemmet ”Filadelfia”. Gennem en årrække har han nu været præst for en voksende pinsemenighed i storbyen Resistencia, der tæller omkring 1.000 medlemmer, fortæller Bengt.

 

 

 I 1999 startede parret et intensivt evangelisations arbejde, som har resulteret i, at der er blevet starter 27 nye menigheder i Paraguay under de 46 kampagner, de har haft til nu. Dette arbejde udføres på den måde, at et evangelisationes team kører ud med en kæmpestor lastbil, der er fyldt med alt, hvad der skal bruges til en kampagne. Lastbilen fungerer, under kampagnerne, både som platform og som et rullende hjem for evangelisterne.

Der evangeliseres hovedsageligt i byer, hvor der ikke findes evangelisk arbejde i forvejen.

 Laura og Bengt fortæller, at i løbet af de 22 år, de var i Argentina, blev der plantet 51 kirker, og i dag er der over 100 kirker med 7.500 medlemmer. I Paraguay arbejder de nu i 156 menigheder, som alle er registreret af myndighederne med 3.677 medlemmer. De har også startet musikskole, har grundlagt 2 grundskoler og er i gang med en tredje skole. Gennem missionsarbejdet har Gud oprejst mange dygtige og veluddannede kristne ledere i Paraguay såvel som i Argentina.

 - Livet i Herrens tjeneste er et rigt, givende og meget interessant liv, skriver Laura og Bengt Axell.

 

Alle er velkomne til at skrive til dem. Bemærk den nye adresse:  axell@click.com.py


Arbejdet kan støttes via: Giro 617-8650.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com