Hagaveien 50
3271 LARVIK
Kto 2440.21.72890
epost: rudolf.leif.larsen@lf-nett.no

 

Larvik den 16. juli 2013


Kjære fadder!


Denne gangen har vi fått et brev fra Elisabeth som er en tur i Brasil / Paraguay, sammen med familien:

Vi nyter en lenge planlagt ferie sammen med hele familien i Sør-Amerika. Første stopp var Porto-Algere, Brasil, hvor mange av barna som bodde på daghjemmet da vi kom til Porto Xavier, bor i dag. Vi møttes på hotellet hvor vi overnattet, og brukte en hel dag på å skravle om gamle dager og oppdatere oss på hva som har skjedd de siste årene. De er i 26-30 års alderen, flere er gift og hadde ektefelle med, noen har fått barn som vi fikk møte og felles for alle disse er at de klarer seg forholdsvis godt i livet. Noen av dere har vart fadder til disse barna (se bilde), og send meg gjerne en mail så forteller jeg litt mer spesifikt om ditt fadderbarn - axell.larvik@gmail.com. Vi brukte en halv dag for å prøve å lokalisere Miriam som if. kontakter ikke har det godt i samlivet, men fant henne ikke tross vi hadde flere adresser å gå etter. En uke senere fikk vi tak i telefon-nummert hennes, og et par av jentene vil besøke henne for å vurdere hva vi kan hjelpe med.

Valter (fra Porto Xavier) hentet oss i Porto Alegre, og så var det 7-8 timers kjøretur til Porto Xavier, hvor vi var i 10 dager. Det var noen fine dager hvor vi besøkte gode venner, gikk i butikkene, viste fram byen til barna våre, inkludert gaten som er blitt oppkaldt etter deres oldefar, og delte mange minner med barn våre som de var interessert i å høre om når vi var på stedet og deltok aktivitetene på daghjemmet, som nå kalles ”Prosjekt Gunnar Axell”.

På bildet til venstre ser du: Clenir, Silvania, Bibiana, Carine og Camila.

Foran dette arbeidet står Marisa og Ana, gode venninner, som gjennom årene har tilrettelagt arbeidet etter behov. Fadderbarn og andre barn kommer tidlig på morgenen for ikke gå glipp av frokost, og utover dagen har de formingsfag (se bildet til venstre), fysiske aktiviteter og leksehjelp. Etter middagen går barna på skolen, og en ny gruppe barn kommer (pga manglende lokaler er det vanlig at skolene brukes til noen klassetrinn på formiddagen og andre på ettermiddag). Celine (8år) var begeistret for håndarbeidet barna holdt på med, og sa ”det er ikke farlig å være fattig når man får komme hit på aktiviteter hver dag!”. Ved siden av dette fungerer ”Prosjekt fremtidens borger” som er et tilbud for ungdommer. Dette støttes av lokale krefter inkludert materiell og ansatte, og målet er å hjelpe ungdommene ut i arbeidslivet. De baker kjeks, spagetti, maler og pynter esker og tepper. Dette selges i lokale butikker, og inntektene går til ungdommene. Valter jobber i tett samarbeid med barnevernet, og er leder for et akutt hjem for barn. Her bor det pr dags dato 5 barn. Dette akutt hjemmet skal nå fungere på daghjemmet.

Våre barn brukte mye tid på hesteryggen, og begynte virkelig å få dreisen på dette. For de yngste barna våre var det som å være på en bondegård, og de lekte store deler av dagen med hundene, hoppet i høyet, og en tidlig morgen holdt Celine på å rulle en stor høyball ut til kuene. Vi storkoste oss i Porto Xavier disse dagene, og skulle virkelig ønske å kunne ha vært der lengre.

Med vennlig hilsen


Elisabeth og David Axell
Morkelveien 20,
3271 Larvik

David 48185776
Elisabeth 47903676

Du finner dette brevet i utskrift-format HER!

 

Her læres det å bake

Det pakkes for salg

 

Du vil alltid finne informasjon på Internett-side. Du finner siden på følgende adresse:

http://www.pymisjon.com/fadder/mf.htm