FLOM i Porto Xavier (se bildene nedenfor!!)

30. juni 2014

De siste ukene har det regnet svært mye i sentrale områder av Sør-Amerika, og det har blant annet rammet Porto Xavier, hvor daghjemmet ligger.

Den store Uruguay-floden har steget med over 18 meter. Sentrum ligger høyere enn dette, men det er store områder som er lavere, og er fylt opp med vann, deriblant daghjemmet.

Det er uklart om elven vil fortsette å stige.

VG skriver 28. juni 2014

6.000 evakuert fra flom i Brasil

Mer enn 6.000 mennesker er blitt tvunget vekk fra hjemmene sine på grunn av flom og oversvømmelser sør i Brasil, ifølge myndighetene.

De fleste av dem er blitt evakuert fra delstaten Rio Grande do Sul etter en uke med styrtregn. Bare de siste fem dagene har nedbørsmengdene vært dobbelt så store som gjennomsnittet for hele juni, mens Uruguay-elvas bredder ligger 18 meter over normalen.

I tre byer i delstaten er det blitt erklært unntakstilstand. I delstaten Santa Catarina like ved ble en demning ødelagt av vannet. Her er 200 familier evakuert fra nærliggende områder.

Også delstaten Paraná er blitt rammet av kraftig nedbør. Her mistet minst 13 mennesker livet i flommen tidligere i juni, mens mer enn 700.000 mennesker i 150 byer ble berørt av oversvømmelsene.

BILDER fra flommen. Ved å klikke på bildene, får du større bilde. Bruk tilbake-knappen for å komme tilbake hit....

Fra ferge-stedet

Inne i byen

Uruguay-floden

Uruguay-floden

Mot Uruguay-floden

Bak daghjemmet

Nord for daghjemmet

Bak daghjemmet

Vegen utenfor daghjemmet

Vegen utenfor daghjemmet

Inne i hagen

Inne i hagen

Marisa og Valters hus

Bak daghjemmet

Inne i et av husene

I hagen / bassenget