Julehilsen 2011

fra Brit-Lajla og Rudolf

     

    Bilder og film       www.pymisjon.com

 

Julen 2011

Kjære venner!!

Sist i november var Brit Lajla og jeg i La Paz, Bolivia. En ettermiddag var vi på omvisning i et gammelt kloster / kirke som ligger midt i sentrum av byen. Da vi var kommet opp i klokketårnet, hører vi plutselig barnestemmer som synger julesanger utenfor. Tiltross for sommerlige temperaturer, og heller unorsk omgivelser, var det tydelig at julen stod for døren, også i Bolivia. Vi gikk en tur rundt omkring i en gågate, og der var til og med julenissen på plass.

Jesu komme feires nesten i hele verden. For 2000 år siden ba han disiplene dra ut til verdens ende, og det er nesten oppfylt. Det er Han vi feirer: ikke som et lite barn, men som kongenes konge.

Dette første året som pensjonister har vært aktivt. Vi har begge jobbet omkring 20 % på Larvik Sykehus, noe som har vært svært trivelig, både faglig og sosialt.

I mars var vi på Værøy. Det har lenge vært et ønske om å få oppleve Værøy om vinteren. Det var utrolig mye vær der. På en dag kunne det veksle mellom vår og full vinter med snøkov og mye vind. Vi hadde mange turer rundt på øya, og traff mange kjente. Det var trivelig å være sammen med alle vennene i Pinsekirken.

I mai var Rudolf i Paraguay for å følge opp bok-prosjektet blant indianerne. Det er alltid kjekt å komme tilbake til Paraguay. Denne gangen var det 200-års-feiring den 14. og 15. mai for frigjøring fra Spania. Det var mye festivitas, mange konserter og opptog som en kunne være med på. Det var flott å oppleve Paraguay på denne måten.

I juni dro vi til Nord-Norge. Vi reiste via Sverige. Men mye regn og til dels kjedelige veger, gjorde at vi kjørte over til Saltdalen i Nordland. Vi dro da først til Hustad i Gildeskål og besøkte Rudolfs tante Haldis (90 år). Det er alltid trivelig å komme tilbake til barndommens rike. Deretter kjørte vi til Tromsø for å være sammen med Aud, Brit-Lajlas søster. Å kjøre over fjella mot Tromsø var flott. Det lå en del sne der, så fjellene var et flott syn!

Fra Tromsø gikk turen til Narvik til Brit-Lajlas tante Laila. Der fikk vi treffe en del av den familien, noe som var ordentlig trivelig. Neste stopp var Tranøy på Hamarøy. Det er alltid både fint og trist å komme dit: Det er en flott natur, men samtidig trist med tanke på alt som ikke er mer. Vi tilbrakte mange somrer her hos Brit Lajlas foreldre.

Bodø var neste stopp, og vi traff mange venner fra tiden vi bodde der. Å oppleve en så flott sommer i nord, er en stor opplevelse!!

Det er godt å ha alle barna våre, og barnebarna rundt oss. Barnebarna er 7 i tallet, i aldren 2,5 år til 15. Ovenfor ser du Leila, Gabriel, Taina, Celine, Patricj, Christian pg Alexander.  Alexander hadde sin avslutning på TenBibelskolen i mai. Celine og Taina begynte i første klasse dette året.

Den 27. september døde Bengt Axell, far til vår svigersønn David. Han og kona Laura har vært misjonærer i Argentina og Paraguay. Rudolf var i begravelsen i Danmark.

I oktober dro Brit-Lajla og jeg til Paraguay for både oppfølging av bok-prosjketet og å besøke venner rundt omkring. Det ble mange og lange reiser, men utrolig kjekt å treffe folk vi kjenner. Vi avsluttet turen i Bolivia.

Vi ønsker dere en velsignet julehelg, og et godt nytt år!!

Med vennlig hilsen

 

 

Her (klikk!) kan dere se noen

bilder fra 2011!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klikk HER for utskrift av brevet!!

 

 

 

 

  Her er vi... på taket av ei kirke i La Paz