Starten av Barnhemmet Hogar de Niños Filadelfia 1960-1978

Sida 2 av 4

Hogar de Niños Filadelfia startades 1960 på ön Apipé Grande som ligger i provinsen Corrientes, Argentina.
Mannen som grundade barnhemmet var en missionär från Sverige vid namn Gunnar Axell. Han flyttade till Argentina med hela sin familj och startade upp en social verksamhet, som kom att bli ett barnhem.
Genom barnhemmet kunde manmöta utsatta barns behov i nordöstra Argentina.
Vid uppstarten av barnhemmet fanns bara två dåligt underhållna och förfallna trähus som man renoverade. Så fort man hade fixat till husen kunde man börjata in barn som var i behov.

Efter några år så kunde man börja bygga till några fler hus.
Allt detta blev möjligt genom ekonomisk hjälp från Sverige och Danmark. Hogar de Niños Filadelfia blev kvar 18 år på ön Apipé Grande och var beläget i den delen av ön som hette Pankow-Cué.
Som mest fanns det 120 barn på hemmet.


Dessa barn kom i regel in till barnhemmet när de var väldigt små och flyttade ut i åldrarna mellan 16 till 20 år. Alla barn som gick ut från barnhemmet fick skolgång upp till högstadiet och så klart fick de lära sig vardagliga hushåll sysslorna. Någrafick även snickareeller jordbruks utbildning.
Den kristna tro har varit väldigt viktig för både barnen på barnhemmet och grannarna runt omkring. Till exempel lärde Jesus att älska sin nästa som sig själv av detta kunde man få en tankeställare om hur man ska förhålla sig till människor runt omkring.
Detta hjälpte många av barnen med moraliska och etiska värderingar.
Grannarna blev också hjälpta från olika slags beroenden till ex: alkohol och allt detta gjorde att ävende fick en bättre livskvalité.

 

 << Föregående - Nästa >>