Våre barnebarn:

 

     

Paraguay-misjon    Mitt fadderbarn     CARTA NAVIDEÑA

 

 

Kjære venner!


«Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden blant mennesker som Gud har glede i!»


Utrolig nok har det gått 365 dager siden siste julebrev, og våre liv blir fylt med med opplevelser av forskjellig slag. Vi for vår del har fått være friske og i vanlig virke gjennom hele året. Det er noe vi er svært takknemlige for!

Vi har vært i våre vanlige jobber på sykehuset, men fra den 1. august er vi pensjonister. Det er ganske uvirkelig at vi er kommet så langt i livet. Vi hadde en flott og interessant arbeidsplass, og kunne nok ha fortsett enda noen år. Men vi har jobbet med syke siden midt på '60-tallet, så det er vel bra. Vi har begge hatt fine avskjedsfester med våre respektive avdelinger. Men vi har allikevel jobbet en del ekstravakter ut over høsten, noe som har vært svært kjekt.

Men det “nye livet” gir jo endel frihet, og det blir ikke så travelt.


Første halvdel av året var vi stort sett hjemme, men dog opptatt i arbeid, i menigheten og med vår familie, barnebarn og venner. Barnebarna vokser til (se bilder ovenfor): Alexander er 14, Christian 12, Patrick 7 og Celine nesten 6 år (Elisabeth og Davids barn). Taina er nesten 6 år og Gabriel 3,5 år (Rosi og Rubens barn). Den minste. Leila er 1,5 år (Hosna og Ariels barn). Barnebarn er virkelig livets dessert!!


I mai hadde vi en busstur sammen med venner til Øvre Telemark. Det er et vakkert fylke!! I september var vi på en ny busstur opp til Hermon Høyfjellshotell i Hallingdalsbygda Sudndalen i Telemark. Det er et vakkert sted med flott natur, og vi var usedvanlig heldig med været.

Sommerferien tilbrakte vi her på Østlandet. Var en tur på Hedmarktoppen, og en liten tur på Sør-landet.


Den 2. november dro vi til Paraguay igjen, denne gangen sammen med Elisabeth. Vi fikk 3 flotte uker sammen med henne, og to uker alene.

Vi tok inn hos Davids søster, Tirsa, men bodde mest i Elisabeth og Davids hus like i nærheten (i byen Mariano Roque Alonzo de Santa Cruz, utenfor Asuncion).

Den første uken dro vi til indianerkolonien Paso Cadena – ca 50 mil fra Asuncion. Her har vi bodd mange år, og Elisabeth har mange venninner der som hun ville treffe igjen. Vi var rundt omkring på besøk, og også for oss var det trivelig å treffe venner igjen. Vi bodde hos Rosa Bogado Garcete.

I uke 2 dro vi med buss til barnehjemmet i Porto Xavier, Brasil. Det var en tur som tok hele dagen. Også det var en hyggelig opplevelse! Spesielt for Elisabeth, som har bodd der i 7 år. Vi var mye rundt hos kjente, og gjorde oss kjent med driften på barnehjemmet. Du finner mer infomasjon om barnehjemmet på. Se HER!!!

Den tredje uken jobbet Rudolf sammen med en fra PYM ( vårt misjonskontor i Oslo) på prosjekt-kontoret i Asuncion. Rudolf følger opp et NORAD-prosjekt, hvor vi har 11 studenter som får stipend, samt at vi lager skolebøker til indianerskolene.

Vi var også en tur i Atyra hvor de norske barna gikk på skolen. Mye er forandret siden da, og Atyra er blitt en flott landsby. Det er trivelig å treffe igjen venner fra den tiden.

Den 4 uken var vi i indianerkoloniene rundt Curuguaty – ca 24 mil fra Asuncion. Vi besøkte mange som vi kjenner, og vi blir alltid tatt i mot med åpne armer! Det er godt å se vennene igjen!

Den siste uken var vi i Asuncion, fram til hjemreise den 6. desember.

Selv om det var sommer, var temperaturen ikke avskrekkende: om dagen mellom 30 og 35 gr, og ned i 20 om nettene. Det var en utrolig overgang å komme hjem til – 22 grader!! Du finner mer om både reisen og arbeidet i Paraguay på http://www.pymisjon.com/ .


Rosi, Ruben og barna har vært hos Rosis familie i Brasil i samme periode.


Da vil vi ønsker Guds rike velsignelse over julehelgen!


Med vennlig hilsen

 

rudolf.leif.larsen@lf-nett.no


     God nytt år!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lek i sneen: Taina og Gabriel sammen med oss

 

Celine, Taina og bestefar

 

Hosna, Ariel og Leila, samt bestefar og pastor Frank Matre. Det er barnevelsignelse.

 

Rosi, Ruben og Gabriel

 

Elisabeth og David

 

Brit Lajla tar avskjed med jobben

 

På tur i Paraguay: hos Rosa i Paso Cadena

 

Hos venner i en indianerkoloni

 

 

 

 

 

 

God jul

2010