Julen 2007

 

 For utskrift, KLIKK HER

Hovedside
Julebrevet
Bilder
Film
Noen linker

 

Kjære venner!

Igjen har vi den gleden å sende en lite julehilsen til venner fjernt og nær. På nytt kan vi feire jul i Norge, på tradisjonelt vis. Kontrasten er ganske stor i forhold til hvordan "jule-striden" er i Paraguay!

Ved disse tider er det naturlig med et lite tilbakeblikk på året som vi har lagt bak oss. Ogt vi kan konstatere at Gud har vært med oss også dette året!

Som kjent, var vi fremdeles i Paraguay i starten på året. Etter en enkel jule- og nyttårsfeiring, var vi i full gang med seminarer i flere indianerkolonier. Vi avsluttet seminarene i Paso Cadena med en tur for alle deltakerne til en annen indianerstamme, ache'ene. Det var en svært interesant tur for oss alle.

I Fortuna avsluttet vi med asado - en deilig grill-fest. Der var det for mange til å dra på utflukt. Alle fikk utdelt diplomer.

Deretter startet en ny rekke med seminarer i en annen indianerkoloni, kalt Kuentuvy, hvor ache-indianere bor. Det var svært interesant å bli kjent med disse. Flertallet i kolonien er troende.

Samtidig hadde vi tilsynet med byggingen av den videregående skolen i Paso Cadena.

Dette resulterte i at det ble mange timer i bilen mellom de forskjellige stedene! Men det gav jo også mulighet til å besøke de forskjellige venneflokkene, og Rudolf fikk ofte tale Guds Ord til dem.

I februar hadde vi besøk av Janny, Rudolfs søster. Sammen besøkte vi Filadelfia, Chaco. Det ligger på vegen mot Bolivias grense. Deretter dro vi til de stedene hvor vi arbeidet. Vi hadde noen flotte uker sammen!

I påsken hadde vi besøk av Gunn og Johan Juliussen fra Råde. Det var svært kjekt, og sammen besøkte vi de stedene hvor vi arbeidet.

I mai var skolebygget i Paso Cadena ferdig, og vi hadde en stilig innvielse. Etter forholdene i Paraguay, er det blitt et flott skoleanlegg med hele 5 bygg. Det er tre bygg til folkeskolen, og to til den videregående skolen.

I juni reiste vi hjem. Det var vemodig...og deilig...på samme tid. Vi hadde fullført det vi hadde satt oss fore, og vi kunne vende tilbake til familien i Norge.

Den 29. mai ble Rosi og Rubens sønn, Gabriel, født. Det var stor stas å komme hjem til dem!

Allerede i juli var vi i jobb igjen på sykehuset. Det tok jo litt tid å blir rutiner igjen. Noe var nytt...og noe var glemt. Men nå er "alt ved det gamle". Brit-Lajla er på medisinsk poliklinikk, og Rudolf på anestesiavdelingen.

I juli kom Elisabeth, David og barna Alexander, Christian, Patrick og Celine hjem (bildet til høyre). Det var stor stas! Og i tillegg kom Hosna og Ariel fra Oslo. Dermed var vi samlet som familie, noe som var skikkelig trivelig!

Men Elisabeth med familie returnerte til Mosambik i august, så vi er fremdeles spredt omkring i verden. DE blir i Afrika i allefall til august 2008.

Ariel fikk seg jobb i et EDB-firma, og Hosna studerer.De bor i Sandvika, Oslo (se det nederste bildet).
Høsten har vært fylt av arbeid, besøk hos venner, deltagelse på De Norske Pinsevenners 100 års feiring i Spektrum, Oslo, Latin-Amerika-konferanse, besøk hos Janny samt Hosna og Ariel i Oslo.

Nå er det jul igjen, og vi kan minnes verdens mest kjent fødsel: At Jesus ble menneske, og tok bolig iblant oss! Det er det største som har hendt oss mennesker, og det er en glede at vi kan feire denne hendelsen! Men det er ikke bare en historisk hendelse. Vi tror at Jesus fremdeles er tilstede i vår verden, ved sin Ånd, og vi er kalt til å være hans vitner! Det er et stort privilegium!!!

 

Vi ønsker den enkelte en velsignet julehelg,
og et godt nytt år!!!

Med vennlig hilsen

Brit-Lajla og Rudolf